Eerdere Projecten

Workshop Tetem Scopes: Forumtheater- Louisa Kistemaker en Els Schutman

23 September 2017

In deze workshop hebben de deelnemers al doende kennis gemaakt met een aantal theaterwerkvormen en spellen die bij Forumtheater ingezet kunnen worden. Zin in om te spelen en om meer te weten te komen over wat je met forumtheater kan doen? Lees Meer…

Bus naar Paramaribo

In de workshop was theater ons middel met als doel spelplezier en het uitwerken van eigen verhalen die in de groep spelen. Door theaterspel, het maken van beelden en scènes wilden we als groep situaties analyseren en kijken hoe we ermee om gaan. De groep heeft gekozen voor het thema “Hoe kan ik omgaan met dagelijkse vormen van (soms indirecte) discriminatie” in onze eigen omgeving”. Het resultaat was de scène “De bus naar Paramaribo” waar tijdens een gezellig buurtfeestje de gastheer een opmerking maakt, die door de gasten verschillend opgevat kan worden. De ontstane scène werd uiteindelijk gespeeld in Tankstation Cultureel Vulpunt in Enschede. We deden een warming-up met het genodigde publiek en het publiek kon inspringen om de afloop van de scène te veranderen. Erg mooi om te zien hoe onze spelers het hebben gedaan en ook om de creatieve oplossingen van ons publiek te zien gebeuren! 

Deze workshop vond plaats op maandagavonden in het cultureel vulpunt Tankstation, van 29 mei t/m 11 juli. We begonnen altijd met een gezamelijk eten gevolgd van de workshop.